Verschillen haarproducten & prijzen

Gepubliceerd op 19 april 2021 om 19:37

 We weten allemaal dat je voor een professionele shampoo meer geld betaalt dan een shampoo van de drogist. We kunnen niet alle producten over één kam scheren. Er zijn altijd uitzonderingen. Echter, in dit blog beschrijven ik het onderscheid enigszins ongenuanceerd. Want op deze manier kan ik de verschillen het makkelijkste uitleggen. De verschillen die ik beschrijf zullen dus niet altijd opgaan.

 

Check de ingrediënten
Als je haarproducten koopt, kijk je vast niet vaak op de achterkant van het product om te kijken wat de ingrediënten zijn. Toch is de samenstelling van bestanddelen wel degelijk van belang als je haarproducten koopt. Bijvoorbeeld als je gevoelig bent voor bepaalde ingrediënten, zoals voor sulfaten, Lanoline, Propylene Glycol, 
Siliconen, Parabenen, Sodium Lauryl/Laureth Sulfate ofwel SLS/SLES.. Als je daar gevoelig voor bent dan is het mogelijk dat er een allergische reactie ontstaat. Dat leidt mogelijk tot huiduitslag. Kijk daarom als je weet dat je gevoelig bent voor bepaalde bestanddelen altijd naar de ingrediënten. Heb je geen idee wat de betekenis is van bepaalde ingrediënten dan zoek je deze eerst even op. Dan ben je in elk geval goed voorbereid als je haarproducten gaat kiezen.

 

 

1. In professionele haarproducten zitten minder schadelijke stoffen
In haarproducten zitten veel stoffen. Bekende daarvan zijn siliconen en sulfaten. Als je een beetje bekend bent met deze stoffen, dan trek je bij het lezen van deze woorden misschien al een vies gezicht. Het zijn immers stoffen die schadelijk kunnen zijn voor je haar. Mocht je er nog niet mee bekend zijn, dan geef ik hieronder eerst een korte uitleg over soorten siliconen en sulfaten.

 

Siliconen

Siliconen gaan als een jasje om je haar liggen, maken het dikker en geven het glans. Hierdoor ziet je haar er gezonder uit.Je hebt veel verschillende soorten siliconen, maar grofweg zijn dat: niet oplosbare siliconen en (in water) oplosbare siliconen.De niet oplosbare siliconen gaan om je haar zitten en zijn moeilijk te verwijderen. Het aantal siliconen stapelt zich na iedere wasbeurt op, wat je haar aanzienlijk zwaarder maakt.  Bovendien kunnen niet oplosbare siliconen alleen worden verwijderd met agressieve reinigers (lees shampoos). En die verwijderen meer dan je lief hebt: ook de natuurlijke oliën worden van je hoofdhuid en haar geschrapt, wat ook kan leiden tot droog haar, fut loos, maar ook sneller vetter wordend haar. 

De oplosbare siliconen zijn een wat ander verhaal. Zo zijn er siliconen die na een uurtje alweer 'vervliegen' of automatisch oplossen (en hun werk al hebben gedaan). En er zijn siliconen die speciaal in water oplossen. Een simpele wasbeurt zonder agressieve reinigers, is dan al voldoende om ze te verwijderen.

 

Sulfaten

Sulfaten verwijderen vetten en residu van je haar en hoofdhuid en reinigen op die manier je haar (en hoofdhuid).Er zijn sulfaten in verschillende gradaties. Zo bestaan er agressieve sulfaten en milde sulfaten. Je herkent agressieve sulfaten vooral aan veel schuim tijdens het inmasseren van een shampoo. Heb je minder schuim? Dan reinigt dat niet per se slechter. Waarschijnlijk bevat de shampoo die je gebruikt dan een mildere sulfaatvariant.

Funfact : Als je je haar wast met een sulfaatvrije shampoo, dan zal deze weinig schuimen. Was je je haar direct nog een keer, dan zul je zien dat er meer schuim bij komt. Dit betekent dat je haar al schoon is.

Agressieve sulfaten verspreiden zich ongeremd door je haar en spoelen lomp gezegd alles weg wat op hun weg komt. Elk stukje vuil, elk restje stylingproduct en elke minuscule druppeltje talg. Niets wordt gespaard. Het grootste nadeel schuilt in de verwijdering van de natuurlijke talg die je hoofdhuid aanmaakt. Deze houdt je haar juist gezond. Als het verdwijnt, vergroot je de kans op droog haar.

Milde sulfaten slagen er ook in om je haar te reinigen, maar doen dit voorzichtiger. Dit is veel aangenamer voor je haar. Natuurlijk talg wordt bijvoorbeeld minder snel geschrapt, zodat de kans wordt vergroot dat je haar gezond blijft.

 

Daarom is het ook zo belangrijk om met een aantal aandachtspunten rekening te houden bij het kiezen van een haarproduct. Je eigen haartype vormt altijd het uitgangspunt bij het maken van een keuze voor een product en welke ingrediënten je producten niet moeten bevatten. Je  eigen haartype.
Stel eerst vast wat je eigen haartype is, vindt je dat lastig  dan kan ik je hierbij ook prima helpen. Maar neem je haar maar eens grondig onder de loep. Is het haar gezond of zijn er gespleten haarpunten (witte puntjes)? Is je haar futloos en dof of ziet je haardos er stralend uit? Er zijn allerlei haartypen, van droog haar tot krullend haar en van blond haar tot dun haar. Merken als Milkshake & ICON  hebben voor elk haartype geschikte haarproducten beschikbaar. Bijvoorbeeld Integrity shampoo voor beschadigd haar of Volume lijn voor dun haar. Bij het kiezen van een shampoo of ander haar product let je dus op je eigen haartype en je gewenste resultaat. 

 

Extra verzorging
Shampoo is een haarproduct dat tot de basisverzorging behoort om je haar er fris uit te laten zien. Het verwijdert stof en vuil en heeft als eigenschap de haarschubben open te zetten. Maar het legt ook een basis voor de wens van je haar of styling en niets is vervelender dan pluizend of futloos haar.

Heeft je haar extra verzorging nodig dan kijk je welk product daarvoor geschikt is. Bijvoorbeeld een conditioner  of zelfs een extra Haarmasker om je haar van extra voeding te voorzien. Het gebruik van een conditioner is bovendien ideaal omdat het de haarschubben sluit. Daarom breng je een conditioner ook pas aan nadat je het haar hebt gewassen  op handdoekdroog haar en niet voor die tijd.

 

Ik help je graag met het kiezen van de juiste verzorging en stylings producten lijn, zodat jij elke dag kan easy je haren kan doen ;)  

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Ranker SEO
3 maanden geleden

Hello,

Greetings from Ranker SEO.

Are you looking for a genuine SEO service to rank your website top on Google? Are you cheated by fake SEO companies?

You have found an affordable legitimate SEO agency to rank your website.

We have ranked 100s of websites such as blogs, shopify stores, ecommerce websites, adult websites, saas websites, etc. You can reach more customers by utilizing our backlinks.

For real proof, you can visit our website and check out. Contact us for more details.

Our Skype ID: support@ranker.one
Our Website: https://www.ranker.one

Thanks & Regards
Ranker SEO

If you don't like to receive our messages, you can unsubscribe by click here https://www.ranker.one/unsubscribe/?site=studio-attitude.nl

Ranker SEO
3 maanden geleden

Hello, Greetings from Ranker SEO.

Are you looking for a genuine SEO service to rank your website top on Google? Are you cheated by fake SEO companies?

You have found an affordable legitimate SEO agency to rank your website.

We have ranked 100s of websites such as blogs, shopify stores, ecommerce websites, adult websites, saas websites, etc. You can reach more customers by utilizing our backlinks.

For real proof, you can visit our website and check out. Contact us for more details.

Our Skype ID: support@rankerseo.one
Our Website: https://www.rankerseo.one

Thanks & Regards
Ranker SEO