Haar verven zonder kapper?

Gepubliceerd op 12 februari 2021 om 10:50

Haar verven zonder kapper?

Vandaag de broodnodige tips voor wie het even zelf gaat doen . 

Laten we even mijn ervaring delen als kapster, Ik denk dat veel mensen op dit moment letterlijk met hun handen in het haar zitten. Help mij, wat kan ik doen met deze uitgroei?

 

Gebruik altijd professionele haarverf, de pigmenten van professionele haarverf zijn namelijk beter uitgebalanceerd. Als je met een pakje van de plaatselijke drogist verft, is er een grote kans dat de kleur rood uitslaat of dat er een groene ondertoon ontstaat. Vraag je kapper of hij of zij de verf opstuurt of vraag naar de kleur zodat je dit online kunt bestellen.Dit is niet het juiste moment om met haarkleur te experimenteren. Hou je aan je vaste kleur. Als je andere pigmenten mengt met je bestaande geverfde haar, gaat het altijd mis.


JE HEBT NODIG:
Professionele haarverf dus. Het liefst hetzelfde recept als  wat jij bij mij in de stoel krijgt ;).  
- Een kommetje of bakje

- een kam

- handschoenen

- een brede platte kwast

- een oude handdoek maar je krijgt bij mij gewoon een mantel mee.  (en trek voor de zekerheid ook niet je nieuwste garderobe aan. Als de verf op je kleding komt, krijg je de vlek er nooit meer uit) 

- gebruik rondom de haarlijn eventueel de huidcreme die ik je heb meegegeven. 

 

ZO GA JE TE WERK:
1. Trek je handschoenen aan en breng een beetje huidcreme rondom de haarranden ( niet in je haar) 

2. Leg een handdoek op je schouders en trek je kapmantel aan.

3. Meng de totale inhoud van het bakje door elkaar met de kwast. Goed roeren geen klontjes daar houden we niet van ;)

4. Deel het haar in vieren. Eerst verdeel je het haar in een middenscheiding, van voorhoofd naar nek. Nu heb je twee gelijke delen. Die deel je ieder weer op in twee vlakken door vanaf de middenscheiding tot aan het oor een scheiding te maken. gebruik de verf op de uitgroei zo blijf je haar mooi in de vak verdeling .

5. Het is gezien de inwerktijd belangrijk dat je een beetje vlot de voorste rand van het gezicht behandelt, anders wordt dit gedeelte veel donkerder dan de rest van het haar. Probeer de aanzet echt binnen 10 minuten te doen, geen getreuzel dus.

6 pak van elke vakverdeling telkens horizontale reepjes haar op  vanaf de middenscheiding, verf het ongekleurde haar en werk richting het oor. Flip de stukken haar net zolang totdat je beneden in de nek bent. Let op: het gedeelte dat je hebt geverfd raak je niet meer aan en zet je niet vast. Dat geeft vlekken.

7. Zet de wekker op 40 minuten en laat de verf intrekken.

8. Na 40 minuten spoel je de verf uit onder de douche. Houd je handschoenen wel aan en probeer de ogen tijdens het hele uitspoelproces gesloten te houden. Verf is  chemisch en dit wil je niet in je ogen. Voordat je de verf uitspoelt, maak je het haar een keer nat en masseer je de hoofdhuid, op deze manier wordt de verf van de hoofdhuid gemasseerd. Daarna spoel je de verf net zolang uit totdat er geen verf meer van het haar komt.

9. Vervolgens was je het haar met je eigen persoonlijke shampoo. Hierna voelt het haar stug aan. Gebruik daarna een conditioner of haarmasker en laat dit tien minuten intrekken. Hierdoor stop je de kleuring en sluiten de haarschubben. Nu kan je er nog met een kam doorheen. Ook dit zorgt ervoor dat de schubben sluiten en je haar zachter aanvoelt. Daarna spoel je het uit.

10 Je bent klaar. Mocht je toch nog wat verdwaalde verf langs je gezicht hebben, dan kun je dit met as en een watje verwijderen. As (van bijvoorbeeld wierook of een sigaret - hè bah) werkt als schuurmiddel maar dan fijner.


De overgebleven verf spoel je niet weg in de gootsteen! Verf is chemisch afval en komt anders in ons watersysteem terecht. Kappers hebben speciale filters in de leiding van de wasbak om de ergste chemicaliën eruit te halen, jij gooit het dus in de prullenbak en het liefst in de chemische afvalbak.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.