Zelf je haren kleuren Do's & Dont's

Gepubliceerd op 3 februari 2021 om 13:15

ZELF JE HAAR KLEUREN TIJDENS DE CORONACRISIS: DO OR DON’T?
Je kunt niet gezellig bij mij in de stoel komen zitten, maar je haar moet dringend gekleurd worden.. Wat nu? Ik begrijp  als geen ander hoe belangrijk je haar voor je is en hoe goed je je voelt wanneer je haar doet wat je wilt en een stralende kleur heeft. Ik kan me dan ook goed voorstellen  dat het juist nu – als het allemaal even zwaar tegenzit in de wereld – fijn is om je geen zorgen te hoeven maken over je haar. Misschien erger je je aan je steeds groter wordende uitgroei, kan je kleur wel een opfrisbeurt gebruiken of ben je gewoon toe aan iets compleet nieuws. Dus even wat adviezen (en waarschuwingen!) met betrekking tot het eigenhandig kleuren van je haar voor je op een rijtje te zetten.

Kan ik mijn haar thuis kleuren met een kleur product van de drogist?
Lang verhaal kort: doe het niet! Als je professionele salonkleuringen gewend bent, is het belangrijk om te beseffen dat de kleurproducten die je bij de drogist kunt kopen totaal niet vergelijkbaar zijn met wat wij in onze salons gebruiken. Zo zijn de basis ingrediënten van een lagere kwaliteit en is de developer (de kleurontwikkelaar) veel sterker. In de praktijk betekent dit dat de kleurproducten van de drogist een stuk schadelijker zijn voor je haar. No exceptions. Dit geldt dus ook voor kleurproducten die worden omschreven als ‘uitwasbaar’ of die bijvoorbeeld ‘gloss’ worden genoemd.Dat kleurproducten van de drogist schadelijker zijn voor je haar, is niet de enige reden waarom ik hier geen fan van  ben. Zelf je haar kleuren brengt nog meer risico’s met zich mee…

 Inwerktijd: Laat je de thuiskleuring te kort of te lang intrekken, dan kun je voor onaangename verrassingen komen te staan. Denk hierbij aan een verkeerde kleur (te licht, te donker of totaal niet wat je voor ogen had) of een gele, oranje of groene gloed in je haar. Over het op eigen houtje blonderen van je haar, beginnen we maar niet eens…
 Ondergrond: Je haarstylist houdt rekening met de ondergrond van je haar en let daarbij onder andere op je haarhistorie, de pigmenten die je haar al bevat en de porositeit van je haar. Dit is allemaal van invloed op het eindresultaat. Een thuiskleuring is ‘one-size-fits-all’ en wordt hierdoor snel streperig of vlekkerig. Dit komt doordat het onmogelijk is om een thuiskleuring met precisie in te zetten.

 

Kan ik bij  Studio-Attitude kleurproducten afhalen voor thuisgebruik?Ik bied enkel en alleen uitgroei kitjes aan om de uitgroei te kunnen verdoezelen. Dit dient ook binnen 1 uur opgebracht te worden anders kunnen eventuele resultaten niet correct zijn. Dus helaas kan ik geen blondeerpoeders, toners ,stained glass enz meegeven. Tijdens alle fases van het kleurproces (mengen, inzetten, inwerktijd bepalen, controleren en uitspoelen) komt de expertise van mij als haarstylist namelijk aan bod,  Mede doordat je als klant een kleur product afhaalt, heb je wel het juiste product in handen, maar beschik je nog niet over dezelfde kennis en ervaring als je haarstylist. Hierdoor kunnen we geen garantie geven op een bevredigend eindresultaat en dat voelt niet goed. Om deze zelfde reden hebben we besloten ook om niet alle kleurrecepten te delen. We willen geen enkel risico nemen met je haar en hopen natuurlijk dat jij dit ook niet doet.

 

Stapeling van kleurpigmenten is ook een issue ! Probeer je zelf je uitgroei bij te werken? Dat kan knap lastig zijn. Vaak neem je niet alleen je uitgroei mee, maar ook een deel van je haar dat al eerder gekleurd is.  De verf waarmee ik werk heb je hier minimaal last van. en eigenlijk gebeurt dat bijna nooit. Maar met de drogistrij haarverf  creëer je wel zogenaamde ‘stapelingen’, waardoor de kleur van je haar steeds donkerder en meer verzadigd wordt.  Dit maakt het heel moeilijk om je haar vervolgens weer op te lichten, en als onaangename bonus wordt je haar er ook nog eens ontzettend droog van. En na deze lockdown kom je ook vaak uit op een duurder behandeling om dit weer te corrigeren. Sorry not sorry;) 

 

Wat moet ik dan met mijn haar doen?
Wees geduldig. Zie de coronaperiode als een kans om je haar goed te verzorgen. Gebruik een goede shampoo en conditioner en indien je haar het nodig heeft een voedend haarmasker, zoals het Milkshake Integrity nourishing muru muru butter of Milkshake active milk mask. Wees extra lief voor je haar, laat je steil- en krultang bij voorkeur ook zoveel mogelijk links liggen. Zodra mijn salon weer open zal zijn, heb ik als haarstyliste een nóg betere ondergrond om op te kleuren en kan ik voor jou de perfecte haarkleur  maken. Kun je je uitgroei écht niet meer uitstaan? Bel me dan voor een sos color kit. TIP MILK_SHAKE SOS ROOTS

sos roots geeft onmiddellijke en totale dekking aan grijs haar, ik help je graag de juiste kleur keuze te maken.

  • Gebruik de speciale applicator voor een direct resultaat zonder vlekken
  • Spuit het product rechtstreeks op de zachte haren van de applicator
  • breng aan op de grijze delen van het haar, kam door met de plastic kam voor een gelijkmatig resultaat
  • reinig de applicator na elk gebruik.

Bij aankoop van een SOS ROOTS ontvang je een gratis applicator.

 

Te laat! Ik heb mijn haar zelf gekleurd en het resultaat valt tegen…
Heb je je haar toch zelf gekleurd en ging dat niet volgens plan?  Zodra ik weer open ben, ben je uiteraard van harte welkom voor een kleur corrigerende behandeling. Je kleur zelf proberen te herstellen, maakt het vaak alleen maar erger, dus je kunt beter nog even geduld hebben. Ik beloof je dat ik niet zal zeggen: I told you so! ;)


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Ans van der Staak-van Heeswijk
een jaar geleden

Ik kan niet wachten tot het 2 maart is. Kapster zijn is een vak. Ik wacht geduldig af want zelf aan mijn haar knoeien zie ik niet zitten. Hoop je heel snel te zien. Sterkte!